2018 Sezon Sonu Ödülleri!

8.17 YAMA NOTLARI-GÜÇLENDİRMELER,ZAYIFLATMALAR,ŞAMPİYON DEĞİŞİKLİĞİ VE KOSTÜMLER



   Bu yamada önce çıkan tabii ki Nunu'nun değişmesiydi.Fakat öte yandan da şampiyonlara gelen güçlendirmeler ve zayıflatmalar da oyunun gidişatını etkilemektedir.
  Ayrıca yeni gelen kostümler ve gelecek renk paketleri de görsellik açısından gözümüzde farklılık yaratacak.
  İsterseniz bu yama notunda şampiyonlardan başlayalım.
 

Şampiyonlar

  Annie'nin saldırı menzilinin artmasıyla Alt koridorda oynanacağını düşünüyorum.Orta koridorda ise uzak menzilli şampiyonları bile rahatça dürtebilecektir.

  Bardın R yeteneğine (Kader Birliği) gelen BSA oyunlarda daha fazla etki edeceğini gösteriyor.Önemli bir takım savaşında doğru kullanılması halinde takımına etksi çok büyük olacaktır.
 

  Fiora'nın E yeteneğine gelen bu güçlendirme erken oyun aşamasında Fiora'ya skor yazdırma ihtimali oldukça arttı.

  Oyunun hem hasar vuran hem de tanklığı yüksek seviyelerde olan şampiyonların başında gelen Garen,bu zayıflatma ile ileri ki oyunda biraz daha etkisin kaybedecektir.

  İrelia,Q yeteneği ile minyon avlarken çok küçük canlarla kaçırma oranı vardı.Bunu oyuncuları özellikle de yeni İrelia oynamaya başlayanlar ayarlıyamıyordu.Şampiyona gelen bu destek sayesinde koridorda biraz daha rahat minyon biçebilecektir.

  Kassadine gelen bu güçlendirme ile Orta koridorda biraz daha sık rastlayabileceğiz anlamına geliyor.

  Ormanın yırtıcı şampiyonlarından olan Kayn,bu yama ile biraz daha Riot Games tarafından güçlendiriliyor.Tek atmada üstüne olmayan Kayn,bu şekilde Ormanda biraz daha rahat davranabilecek.

  Master Yi,hem hasar hem can yenileyen sayılı şampiyonlardan birisi.Saldırı Hızı ve Can Çalma çıkıldığı zaman adeta bir tank şampiyon gibi can yeniliyor.Ayriyetten W yeteneğine gelen güçlendirme ile de hem hasar azaltması artıyor hem BSA kazanıyor.


  Rengar hem Üst koridor hem de Ormanda oynanan bir şampiyon.Alt koridorların korkulu rüyasından biri olan bu Kedi,bu yama ile biraz daha yüzü gülüyor.

  "Uzun menzilli dürtmeye sahip bir nişancı olan Varus, rakipleri aradaki mesafeyi kapattığında katledilmesi daha kolay bir şampiyon olmalı." diyen Riot Games,verdiği zayıflatma ile birazcık Varusu üzmüş olabilir.

  Bundan bir kaç önce ki yamalarda güçlü olan Wukong,sonra ki yamalarda etksini kaybetmiş gibi görünüyordu.Bu yama ile tekrardan sahalarda görebileceğiz gibi duruyor.

  Yorick'i zaten son zamanlarda görüyor olmuştuk.Şampiyon hem hasar almıyor hem de çok rahat rakibini delip geçebiliyordu.Bunu fark eden Riot Games,şampiyona Saldırı Gücü Büyüme oranında bir zayıflatma veriyor.

Taric,Destek rolünde oldukça güçlü bir seçimdi.Bu yapılanla açıkçası benim biraz kafam karıştı.





Eşyalar

  "Bir süredir oyundaki yüksek anlık hasarı biraz aşağı çekmeye çalışıyoruz. Bir önceki yamada bazı rünlerin anlık hasarının büyük kısmını tıraşlamıştık. Bu sefer de eşyalara odaklanıyoruz."

Bu açıklamayı hem Fırtınabiçen hem de Gece Kılıcı için kullanan Riot Games bu yamada da Suikastçilerin sinirini bozuyor.



  









Kostümler


  Bu yamada gelen Vahşi Batılı Urgot,Thresh ve Lucian kostümleri bunun yanında da Yüce Kılıç İrelia kostümü gerçekten göz alıcı gibi görünüyor.
Sabırlı Kılıç Talon güzel bir kostüm gibi fakat ismi biraz saçma ve hızlıca konulmuş bir isim gibi geldi bana.

Detaylı açıklamaya buraya tıklayarak gidebilirsiniz.

Yorumlar